Traineeship Bouwkosten Engineer

Details

Locatie: Rotterdam
Functiecategorie: Bouw
Opleidingsniveau: MBO/ HBO
Team: VORM Bouw B.V.
Dienstverband: Tijdelijk
Uren per week: 33-40 uur
Carrièreniveau: Junior

Wat krijg je?

  • Surface en iPhone
  • Goede arbeidsvoorwaarden volgens CAO
  • Opleidingsbudget van €3.000 per jaar
  • Pensioen volgens CAO bij BPF
  • Discretionaire bonus
  • Standaard een 13e maand

𝗩𝗢𝗥𝗠 𝗕𝗼𝘂𝘄 is op zoek naar dé 𝐛𝐨𝐮𝐰𝐤𝐨𝐬𝐭𝐞𝐧 𝐭𝐨𝐩𝐩𝐞𝐫(𝐬) 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐭𝐨𝐞𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭! 
- Ben jij nèt klaar met je opleiding Bouwkunde en op zoek naar een spetterende start van je carrière ? (MBO of HBO)
- Beschik jij over de drive om veel te leren van ervaren collega's en binnen no-time mee te draaien in dit fijne team ?
- Wil jij elke dag bezig zijn met bouwkosten, kostprijs, opbrengsten, uurlonen, materiaalkosten... "It's all about the money" ?

Wat ga je doen?

Onze projecten starten doorgaans al in een heel vroeg stadium; als calculator speel je hierin een cruciale rol. Jij bent degene die aan het stuur van de bouwkosten zit tussen schets en realisatie van de projecten. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen om accurate en gedetailleerde calculaties te maken. Samen met het team en de opdrachtgever ga je op zoek naar de juiste oplossing binnen de gestelde kaders.

Onze complexe projecten vragen om bouwkundige kennis en ervaring, of de interesse om je daarin te ontwikkelen. Slim, creatief en overtuigend maak je de bouwkosten van projecten op van conceptfase tot uitvoering gereed. Afhankelijk van de fase kan je zowel op hoofdlijnen als detailniveau kosten berekenen. Je neemt het initiatief om zaken te organiseren en in gesprek te gaan met de stakeholders van het project. Je bent op de hoogte van technische innovaties en weet wanneer deze toepasbaar zijn. Jouw belangrijkste taken betreffen het opstellen van ramingen en het (prijs)technisch uitwerken van de (schets)ontwerpen. Je maakt de kansen en risico’s inzichtelijk van alle scenario’s en denkt mee in de toe te passen maatregelen. Je vraagt informatie op (offertes) en gaat in gesprek met onderaannemers, leveranciers en partners en stelt zelfstandig begrotingen/ ramingen op. Daarnaast neem je regelmatig een kijkje op de bouw om de projecten echt van start tot oplevering te volgen.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Je bent net afgestudeerd en je wilt kennis maken met de bouwbranche. Wij nemen je graag mee binnen ons team Centraal Technisch Bureau, waar o.a. calculatie, inkoop, techniek en projectorganisatie samen komen. Een zeer divers team van enthousiaste bouwers! Je beschikt over HBO denkniveau en je bent een teamplayer. In de rol van cost engineer ben jij uiteindelijk in staat te handelen vanuit de wensen van de stakeholders en vertaalt deze naar kosten, waarbij je op de hoogte bent van de prijs– en technische ontwikkelingen die relevant zijn voor het bouwen. Je kent, denkt en handelt vanuit de klantwensen (Business 2 Business). Het is van belang dat je goed kunt luisteren, plannen en organiseren en je daarnaast flexibel en besluitvaardig bent. Daarnaast beschik je over een groot leervermogen en kun je analytisch denken.

Tijdens dit traineeship werk je 12 maanden mee als startend Calculator in de voorbereiding van één van de op te starten projecten. Van voortraject tot start bouw. Daarna bieden wij jou graag een vast contract aan. Wij besteden met veel genoegen tijd en aandacht aan jouw verdere ontwikkeling. Je wordt tijdens het traject begeleid door een enthousiaste Senior die zijn kennis en kunde graag met jou deelt. Daarnaast krijg je een persoonlijke “buddy” / coach en de mogelijkheden voor het volgen van een studie of cursus die past bij jouw ambitie ( te bepalen).

Waar kom je te werken?

Bouwen waar de markt om vraagt. Niet door te praten, maar door te doen. De mouwen opstropen en aan de slag gaan. Innovatief en mensgericht. Zo brengen wij elke bouwopgave tot een goed einde. En dat doen we al meer dan 100 jaar. Bij grootse en kleinere projecten, van laag bij de grond tot hoog in de lucht. Als solide en betrouwbare bouwpartner van ontwikkelaars, overheden en beleggers werkt ons vakmanschap overal in door. Samen bouwen we aan de toekomst.

Bouwplannen uitvoeren. Dat is wat we doen, elke dag weer. En dat we daar goed in zijn, blijkt uit onze lange bestaansgeschiedenis. We bouwen met de beste vakmensen, en met opdrachtgevers trekken we echt samen op. Als realistische doeners maken we waar wat we beloven, geldt ‘afspraak is afspraak’ en kijken we naar wat wél kan. Ondernemend als we zijn, spelen we snel in op veranderingen. En wat er ook om ons heen gebeurt, onze focus ligt altijd op de bouw.

Wat kun je van ons verwachten?
Ben jij die geschikte kandidaat, dan mag je van ons verwachten dat we jou een goed startsalaris en dito arbeidsvoorwaarden te bieden hebben. Je komt te werken in een dynamische en innovatieve organisatie, waar geen dag hetzelfde is met vrijheid voor persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

Er zijn genoeg opleidingsmogelijkheden binnen VORM. Wat je graag wil doen, dat bepaal jij zelf. Wij kennen geen standaard persoonlijke ontwikkelprogramma’s. Wij wijken graag af, mits goed onderbouwd en met de juiste intrinsieke motivatie is alles bij ons mogelijk.“Bij VORM gaan we uit van talenten, competenties en gedrag passende bij de kernwaarden: het beste uit jezelf halen, winnen als team en vernieuwing. We zijn VORMers met passie.”

Jouw toekomst begint hier.

We dagen je uit! Daarom ontvangen we graag je CV en een motivatie, waarin je ons meeneemt in jouw visie op de rol die je voor jezelf ziet binnen VORM. Sluiten onze visies op elkaar aan? Dan nodigen wij je natuurlijk uit voor een persoonlijk gesprek! Je bent één muisklik verwijderd van solliciteren. Dit kan via onderstaande button. Of stuur je sollicitatie per e-mail t.a.v. Els Janse, HR Business Partner. Voor vragen kun je eveneens terecht bij Els (telefoon: 010 - 642 1300).

Martijn - Werkvoorbereider

“VORM gaat persoonlijk met je om, je bent geen nummer. Er wordt veel voor de medewerkers georganiseerd.”

Martijn - Werkvoorbereider

Twijfel je nog? Kom eens langs voor een kop koffie.
naar Kopje Koffie formulier
vacature delen:

Wil je op de hoogte gehouden worden over onze nieuwste vacatures?
Schrijf je dan in voor het Job Alert

Inschrijven Job Alert