Cost Engineer VORM Holding

Details

Locatie: Hybride: kantoor / thuis
Functiecategorie: Overig
Opleidingsniveau: HBO
Team: VORM
Dienstverband: Vast
Uren per week: Fulltime
Carrièreniveau: Senior

Wat krijg je?

  • Discretionaire bonus
  • Standaard een 13e maand
  • Opleidingsbudget van €3.000 per jaar
  • Surface en iPhone

Ben jij als cost engineer in staat om in het gesprek met betrokken collega’s en samenwerkingspartners tot de optimale efficiëntie te komen? VORM daagt je uit!

Wat ga je doen?

Voor iedereen een duurzame betaalbare unieke woning in een leefbare wijk. Dat is onze ambitie. De betaalbaarheid van onze projecten wordt voor het grootste deel bepaald door de wijze waarop wij op een slimme manier efficiënte gebouwen ontwikkelen en bouwen. Dit doen we intern met de familie van VORM-bedrijven en extern met onze partners.
Budgetteren is daarmee niet meer het optellen van alle offertes en begrotingen, maar het slim aan elkaar koppelen van processen, prijzen en producten.

Wij benutten de kracht van de optelsom van ervaringen. Als we de ervaring van de collega’s en onze samenwerkingspartners bundelen, kunnen we nog verder vooruit kijken.
Hierin ligt ook meteen de belangrijkste opgave: het slim ontsluiten van kennis en ervaring op het gebied van bouwkosten.

Wij zoeken hiervoor een bouwcost engineer die in staat is in het gesprek met betrokken collega’s en samenwerkingspartners tot de optimale efficiëntie te komen. Hierbij komt alle kennis en ervaring op een gestructureerde manier samen, wordt het geborgd en is het snel en slim te ontsluiten, zodat we vanuit een stabiele basis continu kunnen verbeteren.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

We zoeken iemand met minimaal HBO werk- en denkniveau die:

# Kritisch durft te zijn;
# Analytisch is en vanuit daar gezamenlijk naar resultaat werkt;
# Communicatief sterk is en op de verschillende niveaus makkelijk de communicatiestijl weet aan te passen;
# Stevig, autonoom, resultaatgericht en daadkrachtig is;
# Scherp op de inhoud en verbindend in de relatie is;
# Parate kennis heeft en een goed gevoel heeft van wat iets daadwerkelijk kost;
# Denkt vanuit systemen en processen en zaken een duidelijke kop én staart geeft;
# Inspireert en tegelijkertijd ‘strak in de leer’ is als het gaat om de VORM Werkwijze;
# Ruimte pakt en ondernemerschap toont.

Projecten:

Voor de verwerving van een project wordt een budgetraming opgesteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van prijzen per gebouwperceel vanuit onze benchmark. Deze benchmark voorziet in de kosten per gebouwperceel die we bijhouden van de door ons ontwikkelde en gerealiseerde werken en waarmee we budget gestuurd in 1x tot het beste resultaat komen.

Wat verwachten wij van een cost engineer:

# Scherp kunnen analyseren waar in de benchmark (grote) afwijkingen ontstaan en adviseren hoe hier te sturen op kostprijsverlaging en daarmee bijdragen aan winnende tenders (met een realistische kostprijs)
# Concept- en projectontwikkelaars ondersteunen en zelfstandig maken bij het juist toepassen van de prijzen voor de gebouwpercelen bij het opstellen van de budgetraming
# Zicht hebben op / gevoel hebben bij de daadwerkelijke kostprijs en kostprijsontwikkeling in samenwerking met strategische inkopers.
# Betrokken partijen triggeren om niet vanuit eigen belang te denken, per onderdeel maar gezamenlijk de maximale efficiency te behalen

Gedurende het ontwikkelproces wordt door de ontwikkelaar samen met een ontwerpteam het project (uit)ontwikkeld. In het proces volgen de ontwerpiteraties (rekenen, tekenen) elkaar op waarbij we continue meten en toetsen of het ontwerp past binnen de budgetten per gebouwperceel. Jouw rol hierbij is dat je:

# Ontwerpteams kritisch bevraagt, analyses uitvoert en input levert om gezamenlijk zorg te dragen dat de kosten per gebouwperceel binnen het vastgestelde budget blijven door daarbij optimaal gebruik te maken van de kennis van onze strategische partners.
# Weet tot welk detailniveau in welke fase zaken geborgd moeten worden en hierin de betrokkenen mee weet te nemen
# Meedenkt in het zoeken van optimalisaties en hierin concreet te adviseren.

Een groot deel van de ontwikkelprojecten wordt in opdracht gegeven aan externe samenwerkpartners. in deze functie verwachten wij dat je:

# De ontwikkelaar ondersteunt en adviseert bij de uitvraag aan de externe bouwpartners
# En hem of haar ondersteunt en adviseert bij de analyse van de aanbieding van de externe aannemer en de te sluiten samenwerkingsovereenkomst (SOK GKA) met deze aannemer

Concreet ga je aan de slag met:

# Het verder uitbouwen van de benchmark met de prijzen per gebouwperceel van door ons ontwikkelde en gerealiseerde projecten en zorgen dat deze voor iedereen goed ontsloten is en blijft
# Meesturen en mee bewaken met de leidinggevenden binnen de VORM bedrijven om deze eenduidige methodiek VORM breed toe te passen
# Kennis van de VORM productiebedrijven en VORM maakbedrijven toepassen en inbrengen in de benchmark en daarmee in het proces van de projecten
# In afstemming met OMRT borgen van een dynamische benchmarkdatabase in de parametrische ontwerptool van OMRT




Wie is VORM?
VORM is een uiterst ambitieuze club met een sterke visie op de toekomst. Het is onze passie en ambitie om Nederland VORM te geven door het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van vastgoed dat mensen raakt. Samen met onze opdrachtgevers, partners en klanten. Je komt te werken in een succesvol bedrijf, dat groeit en mooie, aansprekende projecten realiseert. We staan bekend als een bedrijf met een goede werksfeer en een grote collegialiteit. We zijn een organisatie die constant in topconditie wil blijven. Een organisatie die in vorm is beweegt namelijk mee met de markt, verlegt grenzen, heeft veerkracht en is een prachtige plek om te werken.

Wat kun je van ons verwachten?
Ben jij die geschikte kandidaat, dan mag je van ons verwachten dat we jou een goed salaris passend bij deze uitdagende functie en dito arbeidsvoorwaarden te bieden hebben. Je komt te werken in een dynamische en innovatieve organisatie waar geen dag hetzelfde is met vrijheid voor persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

Er zijn genoeg opleidingsmogelijkheden bij VORM. Wat je graag wilt doen, dat bepaal jij zelf. Wij kennen geen standaard persoonlijke ontwikkelprogramma’s. Wij wijken graag af, mits goed onderbouwd en met de juiste intrinsieke motivatie is alles bij ons mogelijk.

“Bij VORM gaan we uit van talenten, competenties en gedrag passende bij de kernwaarden: het beste uit jezelf halen, winnen als team en vernieuwing. We zijn VORMers met passie.”

Jouw toekomst begint hier.

We dagen je uit! Daarom ontvangen we graag je CV en een motivatie, waarin je ons meeneemt in jouw visie op de rol die je voor jezelf ziet binnen VORM. Sluiten onze visies op elkaar aan? Dan nodigen wij je natuurlijk uit voor een persoonlijk gesprek! Je bent één muisklik verwijderd van solliciteren. Dit kan via onderstaande button. Of stuur je sollicitatie per e-mail t.a.v. Joke Villanueva, HR Adviseur. Voor vragen kun je eveneens terecht bij Joke (telefoon: 010 - 642 1340).

Dennis - Zelfstandig uitvoerder

“Je talent erkennen en je de kans geven om daar stappen in te maken. Dat pakken ze hier goed aan.”

Dennis - Zelfstandig uitvoerder

Twijfel je nog? Kom eens langs voor een kop koffie.
naar Kopje Koffie formulier
vacature delen:

Wil je op de hoogte gehouden worden over onze nieuwste vacatures?
Schrijf je dan in voor het Job Alert

Inschrijven Job Alert